25 Haziran 2012 Pazartesi

Alın Germe Estetiği Hakkında Bilgiler !


Alın germe estetiği ve genellikle birlikte yapılan kaş kaldırma ameliyatları alın bölgesinin daha genç ve daha dinç görünmesini sağlayan işlemlerdir. Bu estetik ile kişiye yorgun, kızgın ve hatta üzgün ifade veren alın çizgileri ve kırışıklıkları giderilip ve estetik açıdan rahatsızlık veren düşmüş kaşlar kaldırılır.


Alın germe estetiği genellikle yüz germe estetiğiyle birlikte, yüzün genel görünümünü düzeltmek amacıyla yapılır. Üst göz kapağı estetiği, özellikle üst göz kapağında aşırı deri sarkması olan hastalarda aynı anda uygulanabilir. Bazı durumlarda üst göz kapağı estetiğine ihtiyacı olduğu düşünen hastalar alın germe estetiğinden daha çok fayda görebilirler.

Alın germe estetiği sonrası görülebilecek komplikasyonlar, hematom (deri altı dokuda kan toplanması), alın mimik kaslarının hareketini sağlayan ve kaşları kaldıran sinirlerin hasarı (genellikle geçici), yara hattı sorunları, ve anestezi ilaçlarına karşı reaksiyon olarak sıralanabilir. Kötü yara iyileşmesi en çok sigara içen kişileri etkiler. Kesi izi çevresinde saç kaybı da görülebilmektedir. Bu komplikasyonlar, uyarı ve önlemlere uyulması durumunda ve yara iyileşme sorunu oluşturan sistemik bir hastalık yok ise göz ardı edilebilecek kadar nadirdir.

Alın germe estetiği genel veya lokal anestezi ile sedasyon kombinasyonu altında uygulanır. Bu estetik ameliyat genellikle 1-2 saat sürmekle birlikte birden fazla işlemin aynı seansta yapıldığı durumlarda daha da uzun sürebilir.


Alın germe estetiğinde bir çok hasta için koronal yada taç olarak tarif edilebilecek deri kesisi kullanılır. Kulak seviyesinden başlayıp, yukarıda öne yaklaşan ve diğer kulak üzerinde sonlanan saçlı deri hattının 4-5 cm arkasından seyreden bir deri kesisidir. Bu deri kesisi saçlı deri içine saklandığından, oluşacak iz görülmeyecektir.

Alın saç çizgisi yüksekte yada gerilemekte olanlarda kesi alının daha çok açılmasını önlemek amacıyla hemen saç-deri sınırına yerleştirilebilir. Kel yada saçları dökülen kişilerde doğal kafatası kemik sınırlarını takip eden ve saçlı derisi ortasına yerleştirilen bir kesi tavsiye edilebilir. Saçlar alına dökülür şekilde tarandığında bu tip izler genellikle görülemezler.


Alın germe estetiğinde deri kesisini takiben alın derisi dikkatli bir şekilde kaldırılır ve bu sayede alttaki dokular çıkartılıp kasları serbestleştirilir. Aynı anda kaşlar kaldırılıp deri kesisi sınırındaki fazlalık deri çıkartılarak germe uygulanır ve daha genç ve estetik bir görünüm elde edilir. Deri kesisi alın germe estetiği bitiminde estetik dikişler yada cerrahi klipler yardımıyla kapatılır, pansuman kapatılıp elastik bandaj ile sarılır.

Alın germe estetiğinden 4-5 saat sonra anestezinin etkileri geçmiş olur ve hasta evine gidebilir. Estetik ameliyat sonrasındaki hafif ağrılar ağızdan alınan ağrı kesici ilaçlar ile rahatlıkla kontrol edilebilir. Ciltte bir miktar şişlik, morluk ve hissizlik olması normaldir. Morluklar 8-10 günde, şişlik ve hissizliğin büyük kısmı ilk iki haftada geçecektir. Dikişlerin çoğu estetik ameliyat sonrası yedinci gün civarında alınacaktır.


Saçlı derideki iyileşme daha uzun zaman alabileceğinden buradaki dikişlerin veya kliplerin alınması birkaç gün geciktirilebilir. Kesi hattının hemen kenarındaki saçlar hafifçe dökülebilir yada hafifçe incelebilir. Normal saç uzaması bir kaç hafta yada ay içinde tekrar devam edecektir. Kalıcı saç kaybı oldukça nadir görülür.

Alın germe estetiği sonrası yüzün özellikleri germe ve şişliklerden dolayı hafif bir değişime uğramış, yüz mimik hareketleri hafifçe kabalaşmış olabilir. Tüm ameliyatlarda olduğu gibi alın germe estetiğinde de iyileşme birkaç ay alacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder