26 Haziran 2012 Salı

Burun Estetiği Hakkında Detaylı Bilgiler !


Estetik cerrahi ameliyatlar arasında en çok yapılan ameliyattır. Eskilerde kalkık, oyuk, estetik ameliyat olduğu çok belli olan burunlar moda idi. Hem ameliyat olanlar hem de estetik cerrahlar böyle sonuçların daha güzel ve iyi olduğunu düşünüyorlardı. Ancak 2000’li yıllar ile birlikte bu eğilim hem ülkemizde hem de dünya da değişti ve doğal, yüz oranlarına uygun, oyuk olmayan, burun ucu çok aşırı kalkık olmayan, estetik ameliyat olduğu belli olmayan sadece ne güzel burun diye düşündüren sonuçlar kabul görmeye ve beğenilmeye başlandı. Bunda estetik cerrahlarında çok önemli bir katkısı oldu. Çünkü estetik cerrahinin hemen her konusu doğal sonuçlar elde etmeye yöneldi.


Burun estetiği ameliyatında ameliyat kararı genellikle zordur. Nasıl olacak? Ağrı olacak mı? İstediğim gibi olacak mı? Tamponlar çıkarken canım acıyacak mı? Tekrar ameliyat olamam gerekecek mi? Hangi doktora güvenebilirim? gibi sorular cevaplarını bulana kadar da karar verme dönemi uzar.
Yukarda ki soruların cevaplarını kısaca açıklamaya çalışacağım.

Burun estetiği ameliyatı yaklaşık 1,5-2 saat sürer, birlikte solunum probleminiz varsa rahatlıkla çözülebilir. Lokal anestezi altında değil genel anestezi veya sedasyon ile uyutulursunuz. Ameliyattan çıktığınızda ağrı veya sızı olmaz. Sadece bir miktar burun ve çevresinde dolgunluk hissiniz olacaktır. Burun içinde tampon, üzerinde alçı ile odanıza gelirsiniz ve genellikle gece hastanede kalmanıza gerek olmaz. 2-3 gün sonra tamponlarınız çekilir.

Burun tamponları çekilirken acı veya ağrı değil değişik bir his olur. Ama işlem kısa süreceği için aklınızda kalacak bir soruna neden olmaz. Burun estetiğinden 5 gün sonra alçınız değiştirilir ve bu yeni yapılan alçı da 7 veya 10.günde çıkarılır ve artık sizde yeni burnunuzu görebilirsiniz. Bu burun sizin değildir. Çünkü şiş bir görüntüsü vardır ve her geçen gün bu şişlik giderek azalacak ve istediğimiz şekle gelecektir. Sizin istediğiniz şeklin nasıl olduğuna ameliyat öncesinde üç boyutlu çektiğim görüntünüz üzerinde birlikte problemlerinizi konuşarak karar veriyoruz. Bu nedenle ameliyat öncesi ön görüşmeniz 30-45 dakika gibi bir süre alıyor. Sizin farkında olduğunuz ve farkında olmadığınız problemlerinizi üç boyutlu görüntünüzde nasıl düzelteceğimizi ve nasıl görüneceğini ameliyat öncesinde konuşup kararlaştırıyoruz. Bu görüşmemiz sonucunda da ameliyat planınız ortaya çıkıyor.

Burun ameliyatları sonrasında çok fazla tatlı ya da tuzlu olan pasta ya da kek tüketimi yapmaktan kaçınmalısınız.

Tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi burun estetiği ameliyatında da tamamen iyileşme uzun bir zaman alıyor. %100 iyileşmesi tamam bu sizin burnunuz dediğimiz zaman bir yılı bulabiliyor.

En iyi estetik cerrahların bile burun estetiği ameliyatlaryla ilgili söyledikleri bazı sözler vardır. Bu sözler burun estetiği ameliyatının ne kadar zor bir ameliyat olduğunu anlatır. Gilbert Aiach “Ben burun estetiği ameliyatı yapmaya 1,000 burun ameliyatı yaptıktan sonra başladım” demiştir. Buradan çıkrılması gereken sonuç burun estetiği ameliyat planlamasının her hastya göre ayrı ayrı yapılması gerektiği ve beklentilerin çok yükseltilmemesi gerektiğidir. Cerrah her ameliyat ile kendini biraz daha geliştirir ve mesleki tecrübesi her geçen gün artar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder